Darko Rundek i Ekipa predstavaili singl ‘Pješčana oluja’

Darko Rundek i njegova Ekipa objavili su rasplesani, ljetnjim ugođajem okupani singl ‘Pješčane oluje’.

Po osnovnoj muzičkoj temi i stihovima ‘Pješčane oluje’ su zapravo originalna verzija pjesme ‘La Comedie de Sens’ sa albuma ‘Ruke’ (2002). Kada je Rundek okupio prošle godine prateći bend Ekipu, za koncertni projekt “Apocalypso NOW”, ‘Pješčane oluje’ su tada “uskrsnule u svojoj neobjavljenoj izvornoj verziji, prizvane sviranjem i energijom novih saradnika”.

“Koncertna se izvedba pamti po neobičnom afričkom liku u koji se preoblačim. Njena živa energija i susret o kojem pjesma priča, dobro idu uz ustreptala očekivanja novih poznanstava kojima nas mame ljetni praznici. Uživajte!”, kaže Darko.

U stvaranju pjesme ‘Pješčane oluje’ uz pjevača i gitaristu Darka Rundeka sudjelovala je Ekipa, koju čine bubnjar Silvio Bočić, kontrabasista Roko Crnić, vibrafonista i udaraljkaš Miro Manojlović, trubač Igor Pavlica, tenor saksofonistkinja Ana Kovačić, kao i na ukuleleu Dušan Vranić Duco i sa violinom Isabel. Rundek i Ekipa prethodno su objavili singlove ‘Tamni jorgovan’, ‘Crni dusi’ i ‘Barbara’.

Pjesma je snimana u Studiu Kramasonik i Studiu DM u Zagrebu, tonski snimatelji su Hrvoje Nikšić i Zvonimir Domazet, a muzički producenti Darko Rundek i Mario Domazet.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *