Da li se INmusic odgađa ili otkazuje?

Foto: Haris Suljović/Muzickazona

Kao što smo već pisali mnogo puta, muzička industrija je jako pogođena trenutnom pandemijom. Najviše je pogođen live segment muzičke industrije jer su svi koncerti ili odgođeni ili otkazani.

Trenutno u regionu najveći festivali su u brigama jer je sudbina ovogodišnjih izdanja raznih festivala upitna.

Tako su kolege sa SoundReport portala kontaktirali organizatore INmusic festivala i pitali ih šta se dešava s ovogodišnjim izdanjem, na kojem trebaju nastupiti Killersi, Beck, Deftones i mnogi drugi.

U nastavku pročitajte službenu izjavu organizatora:

Organizacija INmusic festivala sve napore usmjerava u to da se festival odgodi za termin kada javnozdravstvena situacija to dozvoli. Kupljene ulaznice za 15. INmusic festival će, naravno, biti važeće za novi termin. U situaciji pandemije, u kojoj svi gube, čvrsto vjerujemo da je odgoda festivala za novi termin najpravednije i najsigurnije rješenje za sve uključene – publiku, glazbenike i organizaciju festivala. Ukoliko ne bude druge mogućnosti, krajnja opcija je da se festival otkaže, što u ovom kontekstu znači da festival više neće niti postojati. – izjavio je g. Marić te naglasio kako se globalna glazbena industrija trenutno suočava s velikim gubicima, no zdravlje i sigurnost svakog posjetitelja je ipak najveći prioritet: Ovim putem bismo zahvalili svima koji su ostankom u svojim domovima i prakticiranjem fizičke distance doprinijeli dobroj i kontroliranoj epidemiološkoj slici u Hrvatskoj, čuvanju vlastitog zdravlja i zdravlja naših bližnjih, i jednako važno, stabilnosti našeg zdravstvenog sustava. I ova kriza, kao i mnoge druge prije nje, će proći i tek u sigurnim uvjetima možemo očekivati i radovati se povratu u neko bolje stanje svakodnevice koje će uključivati i međunarodna glazbena gostovanja i sve druge kulturne i turističke sadržaje koje smo u 2020. nažalost izgubili.”

Sve nove informacije ćemo prenijeti čim se pojave.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *