Cypress Hill stižu na Sea Star Festival

Sea Star Festival je najavio novog headlinera.

Legendarni hip-hop sastav Cypress Hill nastupit će ove godine u Umagu. Oni se pridružuju line-upu kojeg do sasda čine Dubioza Kolektiv, Umek, Amelie Lens, Meduza i mnogi drugi.

Zaslužni za hitove “Insane In The Brain”, “Tequilla Sunrise”, “Rock/Rap Superstar“, “Hits From the Bong” i “I Ain’t Goin’ Out Like That”, Cypress Hill su snažno utjecali na globalnu hip-hop scenu, a svojim razmišljanjem izvan okvira promovirali dvojezičnost u svojim pjesmama još od prvog albuma. Uvijek neizostavni kao akteri popularne kulture, ova megagrupa je dobila i svoju epizodu u kultnoj seriji Simpsons, njihovi hitovi sviraju u superpopularnoj igri Grand Theft Auto te filmovima i serijama kao što su “Fast & Furious“, „The Sopranos“, „Mr. Robot“, „The Wolf of Wall Street”, “Friday” i brojni drugi. Ovi vizionari glazbeni su uzori svim velikim hip-hop i rap grupama koje su nastajale kasnije. Veliki Rage Against the Machine svojedobno su izjavili da su slušali Cypress Hill dok su stvarali prvi album, a obradili su ih i na svojoj uspješnici, ploči “Renegades”. Istovremeno je član Cypress Hilla, DJ Muggs, zaslužan za megahit „Jump Around“ grupe House Of Pain.

Cypress Hill su ostavili neizbrisivi trag u glazbenoj povijesti kao začetnici “west coast” hip-hop zvuka, ali i kao muzički proroci koji su današnji, globalni uspon latino rapa najavili još prije tri desetljeća. Njihov prvi singl “How I Could Just Kill A Man” bio je oličenje tvrdog gangsta rapa koji je otvorio vrata za nadolazeći niz ikona kao što su 2Pac, Snoop Dogg i drugi. Ekscentričan zvuk i prilično neuobičajen izbor semplova inspirirao je i jedan novi, drugačiji hip-hop val na istoku koji će par godina kasnije proslaviti upravo Wu-Tang Clan. Tako su Cypressi oduvijek proročki udarali temelje hip-hop zvuka 90-ih, istovremeno utječući i na crossover koji je spajao rock i metal s urbanim zvukom geta u kojem su se miješale rase, kulture i utjecaji, a njihov zvuk postajao univerzalno mjesto za sve.

Prvi album, “Cypress Hill”, objavljen u kolovozu 1991. odmah je postigao veliki uspjeh, a prodaja je nadmašila sva očekivanja te je postao dvostruko platinast, čime su ušli u povijest kao prva latino grupa kojoj je to uspjelo. AllMusic enciklopedija za prvijenac kaže da je jedna od najviše kopiranih hip-hop ploča u povijesti, a Source magazin ga ističe među najbolje rap albume svih vremena, dok ga čuveni Rolling Stone drži među ključnim izdanjima 90-ih nazvavši ga inovativnim i angažiranim. Nasljednik “Black Sunday” dosegao je trostruko platinasto izdanje s 3,4 milijuna prodanih ploča u Americi, a po izlasku se odmah sjurio na prvo mjesto Billboardove ljestvice 200 najboljih. U prva dva tjedna s prodanih 261.000 ploča postaje najviše rangiran nosač zvuka na hip-hop sceni u to doba. Na istoj se ljestvici još uvijek nalazio i njihov prvijenac, pa su Cypress Hill postali prvi rap izvođači s istovremeno dvije pjesme u top 10 mjesta. Ponajviše je to zahvaljujući singlu “Insane in the Brain” koji je ostao upamćen kao jedan od najpoznatijih uvoda u old school hip-hop stvari. 

Četvrto izdanje Sea Star festivala održaće se na festivalski nadaleko poznatoj lokaciji – laguni Stella Maris u Umagu, 22. i 23. 5., uz Welcome Party 21. te Closing Party 24. maja 2020. Ulaznice možete nabaviti po cijeni od samo 64 KM, što iznosi oko 40 odsto popusta u odnosu na finalnu cijenu. U prodaji su iVIP Gold ulaznice po cijeni od 210 KM, a njih možete pronaći na web stranici Sea Star festivala. U prodaji su i turistički paketi već od 46 EUR, koji pored ulaznice obuhvataju i smještaj, dostupni putem zvanične turističke agencije festivala, EXIT Trip, dok se različite opcije smještaja za Sea Star festival, koje obuhvataju premium kamp, apartmane, vile i hotele, mogu pronaći na sajtu Sea Star festivala

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *