Contortion, Carved Memories i Torcbearer nastupaju u Sarajevu

Još jedna odlična svirka odlično miriše iz Primarchove kuhinje! U sarajevskoj Jazzbini nastupaju Contortion, Carved Memories i domaće snage Torcbearer.

Contortion je sjajan bend iz Kalifornije i za sebe govore da su glas i zvuk revolucije.
Tokom svog uzbudljivog putovanja kao grupa, članovi benda Contortion osvojili su srca ljubitelja muzike širom svijeta. Nastupajući na raznim mjestima i praveći brojne javne nastupe, ovaj talentirani bend je stekao divljenje i simpatije kritičara i fanova.

Muzika koju sviraju može se opisati kao metalcore/thrash sa groove elementima. Sve je tu što tražite od metalcore benda: growl vokali koji se pretapaju u melodične clean dionice, dok u pozadini lupa tepih od thrash riffova, da bi vas na šake dočekao breakdown težine šlepera.

Do sada su izdali tri LP izdanja: “Manipulation of the Mind“, “Masterpiece of Domination” i “The Common Thread” i dva EP-a: “Live Grenade” i “False Flag Paradigm“.

Za raju u Jazzbini predstavit će novi album “The Common Thread” iz ove godine, na kojem su učestvovali članovi bendova kao što su Butcher Babies, Cattle Decapitation, Brujeria ili Angra.

Carved Memories započeli su svoj metal put na Kostariki, da bi se ustalili u Njemačkoj.
Za svoju muziku kažu da je ona “Vrlo emotivan simfonijski death metal, koji nastoji prikazati snažne emocije kroz agresiju i snagu vokala i instrumenata, kombinirajući to s melodičnim gitarama. Gitare spajaju agresiju muzike i služe kao prijelaz prema simfonijskim elementima orkestralnih aranžmana i dodatnim elementima uključenim u muziku”.

Do sada su izdali EP “Carved Memories” iz 2017. i LP “The Moirai” koji je izašao ove godine, kojeg će prezentovati sarajevskoj publici.

Svi prisutni u Jazzbini će zasigurno uživati u melo-death energiji i izvedbama ovog mladog benda.

Torchbearer je jedno domaće iznenađenje za sve prisutne, tako da preporučujemo da dođete na vrijeme!

Zabilježite sebi: Contortion, Carved Memories, Torchbearer! Jazzbina 12. 10. 2024. Upad 10 KM!

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *