‘Constantine 2’ uskoro u kinima s Keanu Reevesom u glavoj ulozi

Nakon 17 godina najavljen je nastavak kultnog filma Constantine.

DC nakon toliko vremena vraća ovog lika na male ekrane, sa starom ekipom, glumcem Keanu Reevesom režiserom Francisom Lawrenceom i scenaristom Akivom Goldsmanom, koji se pojavljuje i u ulozi producenta s J.J. Abramsom i Hannahom Minghellom.

Film je uzeo priličnu količinu slobode od izvornog materijala Vertigo Comicsa. Originalni lik John Constantine je čarobnjak iz radničke klase, okultni detektiv i prevarant iz Liverpoola stacioniran u Londonu. Prvi put se pojavio u Swamp Thing #37 iz 1985. pisca Alana Moorea i umjetnika Stephena R. Bissetta, Ricka Vietcha i Jona Totlebena. Moore i Bisett su slavno bazirali Constantinov izgled na Stingu. Vertigo je kasnije izvukao lik u svoju seriju, Hellblazer, a Constantine je takođe igrao veliku ulogu u Sandman Neila Gaimana.

Film je, zahvaljujući izboru Reevesa, učinio lik Amerikancem i prenio njegove podvige u New York City. Unatoč tome, uspjeli su zadržati brojne njegove karakterne crte i mane. Reevesov Konstantin teško živi, puši, podrugljiv je i prkosan do kraja.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *