Četiri nova benda se pridužila line-upu INmusic Festivala

INmusic Festival ove sedmice je najavio čak četiri nova imena koja se pridružuju line-upu ovogodišnjeg izdanja.

Lysistrata, Super Besse, One Possible Option i Infected pridružuju se line-upu kojeg do sada čine The Cure, Foals, Suede, Garbage, The Hives, Johnny Marr, Thievery Corporation, LP, Kurt Vile & The Violators, Frank Turner & The Sleeping Souls, Sofi Tukker, Santigold, Peter Bjorn and John, Skindred, Zeal & Ardor, Fontaines D.C., Black Honey, Gato Preto, Siddhartu, The Ills, Run Sofa, Kandžija i Gole Žene, Mangroove te Edi East Trance Blues.

One Possible Option i Infected su pobjednici INmusic Breakthrough natječaja 2019. godine. INmusic festival je temeljem javnog poziva za prijave sastave koji su zadovoljili uvjete natječaja proslijedio na daljnji odabir partnerskim muzičkim portalima, pri čemu je redakcija svakog partnerskog portala odabrala i na svojim službenim kanalima objavila top 5 finalista iz Hrvatske i iz Slovenije po stručnom sudu redakcije. Finalisti s najvišim brojem glasova pojedinih muzičkih redakcija i najboljim rezultatom po svim selekcijama stručnog žirija objavljeni su na društvenim mrežama INmusic festivala uz poziv publici da svojim glasovima odabere konačne pobjednike. U napetoj konkurenciji izvrsnih mladih muzičaram, publika je s najvećim brojem glasova nagradila One Possible Option iz Rijeke i Infected iz Ptuja koji su time osvojili priliku nastupiti na ovogodišnjem INmusic festivalu!

Lysistrata iz Francuske te Super Besse iz Bjelorusije, koji na pozornicu našeg najvećeg open air festivala stižu u sklopu projekta Europavox.

INmusic festival #14 održat će se na već dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 24. do 26. juna 2019. godine uz podršku OTP banke Hrvatska koja i u 2019. godini omogućuje beskontaktno plaćanje na festivalu.

U prodaji su ulaznice i za Bosnu i Hercegovinu:

– festivalska ulaznica: 134KM
– kamp ulaznica: 68KM

Ulaznice možete kupiti na Kupikartu.ba.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *