Braća Šaran objavili pjesmu ‘Pictures of War’ s kojom je najavljen film o bendu Skroz

Snimanje i produkcija dugometražnog dokumentarno-muzičkog filma Skroz Sarajevo je u završnoj fazi, a uskoro počinje postprodukcija.

Film, kroz život Adnana Šarana, pjesnika i vođe benda Skroz, u sekvencama nazvanim po hitovima, govori o kulturi jednog vremena i jednog grada, od samog početka rata, pa sve do poslijeratnog Sarajeva, do današnjeg dana.

Upravo ta retrospektiva sumirana je u pjesmi “Pictures of War“. Ovo je istovremeno prva zajednička pjesma autora i braće Dine i Adnana Šaran te čini najavni spot filma Skroz Sarajevo.

U ovom prvom domaćem dugometražnom dokumentarno-muzičkom film o bandu Skroz i njihovom rastu i razvoju, u formi intervjua, govore njihovi brojni prijatelji i fanovi benda, Elvis J. Kurtović, Feđa Štukan, Dino Šaran, Enes Zlatar Bure, Bane Trifunović, Davor Sučić – Sula, Marko Louis

“Film Skroz Sarajevo nastao je kao omaž jednom vremenu, jednom gradu i jednom bandu. Također, namjera nam je bila da za sve buduće generacije sačuvamo važan izraz sarajevske subkulture kroz prizmu jednog kultnog benda i svjedočanstva aktera tog vremena, ujedno i važnih figura regionalne kulturne scene. Siguran sam da će mnogi biti iznenađeni novim pristupom dokumentarnom filmu i prepoznati našu želju da ovjekovječimo jedan značajan period bh. muzičke industrije, ali i grada Sarajeva”, zaključio je Omar Kuštrić, producent filma.

Reditelj filma je Nenad Đurić, dok je dramaturg Almir Bašović. Direktor fotografije je Admir Švrakić, a producent Omar Kuštrić u ime produkcijske kuće “Happy End Story Production”. Svjetska, regionalna i domaća premijera filma se očekuje krajem ljeta ove godine.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *