Boban (Ritam Nereda): “Ritam Nereda se nikada neće promeniti.”

Pripreme za OK Fest su uveliko počele. Ovogodišnje izdanje festivala održava se od 6. do 8. jula na Tjentištu. Na festivalu nastupaju Rudimental s DJ setom, Stereo MC's, Ritam Nereda, Hladno Pivo, Letu Štuke, Kiril, Elemental i mnogi drugi.

Kao i na prethodnim izdanjima, i ove godine sve posjetioce očekuje mnoštvo zabave što se tiče muzičkog dijela, a bit će tu i mnogo popratnih sadržaja koje ne smijete propustiti. Više informacija potražite na službenoj stranici festivala.

Povodom nastupa na festu, popričali smo s Bobanom iz benda Ritam Nereda. Intervju pročitajte u nastavku.

U 2017-toj ste objavili album “30 Godina” koji sadrži vaše stare pjesme u novim aranžmanima. Kako ste došli na ideju da ovako obilježite 30 godina postojanja i da li je bilo teško odabrati 26 pjesama koje su se na kraju našle na albumu?
Boban:
Pesme koje su se našle na izdanju „30 godina“ su u principu numere koje su obeležile našu karijeru. Kako tu ima numera koje su nastale pre 30 i više godina, normalno je da one danas ne zvuče isto kao što su zvučale kada smo počinjali. Hteli smo da približimo ljudima zvuk koje one nose danas, umesto da samo složimo best of izdanje.

Da li ste zadovoljni kako je publika reagovala na “30 Godina”?
Boban:
Sve reakcije koje smo dobili su bile pozitivne. Ljudima se svidelo kako smo uspeli da zajedno sa našim producentom Pikom približimo taj live zvuk koji se može čuti na studijskom izdanju.

30 godina na sceni nije malo. Ipak čini se da Ritam Nereda uvijek nastupa sa istom, zaraznom energijom. Kako ste uspjeli zadržati tu želju za pravljenjem muzike i živom svirkom tokom svih ovih godina?
Boban:
Mi smo još u početku karijere sve rekli kroz numeru „Ne“. Taj tekst oslikava ono što mi živimo poslednjih 30 godina. Volimo to što radimo i ostajemo dosledni sebi. Nekada je to bilo predivno, nekada preteško, ali nismo se dali i ostali smo dosledni sebi što je najvažnije.

Iako ste imali nebrojeno mnogo odličnih pjesma, čini se da je “Put beznađa” ipak pjesma po kojoj vas publika najviše pamti. Da li ste te 1993. mislili da će ostati i možda čak biti i više relevantna nakon 20 i kusur godina?
Boban:
Kako neko to može da pomisli? Naravno da smo očekivali da će biti bolje, ali kao što vidite i nije baš. Tekst je ostalo aktuelan i dan danas.

Nedavno je došlo do promjena u postavi benda. Šta je Ritam Nereda izgubio odlaskom Saše Friša, a dobio dolaskom Kiće? Ili je možda sve ostalo isto?
Boban:
Promene su sastavni deo našeg benda. Naravno da je sve ostalo isto, jer se Ritam Nereda nikada neće promeniti. Prosto je došlo do promene na poziciji gitariste, a kako to zvuči danas možemo ostaviti publici da proceni. Mi smo zadovoljni.

Priča se da radite na novom albumu. Kako napreduje, i kada bi ga mogli očekivati?
Boban:
Počeli smo da radimo na novom albumu, ali mislimo da nije realno očekivati ga pre prve polovine iduće godine. Sigurno je da ćemo do tada objaviti i poneki singl, ali ne bi otkrivali više detalja.

Hoćete li počastiti publiku na OK Fest-u sa nekom novom pjesmom?
Boban:
Mislimo da je previše rano za tako nešto, ali videćemo kako će stajati stvari do tada.

Kada smo već kod OK Festa, čini nam se da vam je ovo prvi nastup na Tjentištu. Da li ste uzbuđeni zbog nastupa i da li se možda planirate zadržati malo duže i poslušati neki bend ili muzičara?
Boban:
O OK Festu smo čuli samo reči hvale. Pored toga, samo mesto na kojem se festival održava je od velikog istorijskog značaja a i priroda je čarobna. Mi jedva čekamo da dođemo i naravno da ćemo pružiti podršku našim kolegama. 

Za kraj, šta publika na OK Festu može očekivati od Vas?
Boban:
Da ćemo kao i uvek dati svoj maksimum da naš nastup bude nešto što će pamtiti.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *