Billie Eilish apsolutna dobitnica, Tool i Cage The Elephant dobitnici u Metal i Rock kategorijama Grammy nagrada

U Los Angelesu sinoć je održana dodjela Grammy nagrada. U najvažnijoj noći u muzici glavna je bila Billie Eilish, koja je osvojila najviše Grammyja, čak pet i to u najvažnijim kategorijama.

Billie je sa svojim bratom, producentom Finneasom nastupila i preuzela nagrade u kategorijama Najbolji album, Najbolja pjesma, Najbolja snimka, Najbolji novi izvođač kao i Najbolji pop album. Billie je otpjevala i ‘When The Party's Over‘.

Osim Billie, najviše nominacija imala je Lizzo, koja je od osam nominacija, dobila tri nagrade i to u kategorijama Najbolja pop solo izvedba, Urban contemporary album kao i Traditional R&B Performance za pjesmu ‘Jerome’.

Što se tiče rock i metal kategorija, Najbolji rock album imaju Cage The Elephant za njihovo posljednje izdanje ‘Social Cues‘, Najbolji alternativni album ima bend Vampire Weekend Father Of The Bride‘. Najbolju rock pjesmu ima Gary Clark Jr.This Land‘. On je također dobitnik i u kategoriji Najbolja rock izvedba. Kao što se i moglo pretpostaviti, Tool su dobili Grammy u kategoriji Najbolja metal izvedba za pjesmu ‘7empest‘.

Što se tiče rap i hop hop kategorija, Najbolja rap izvedba je otišla u ruke DJ Khaleda za pjesmu ‘Higher‘, koju je uradio u saradnji Nipseyjem Hussleom i Johnom Legendom. Najbolji rap album ima Taylor, The Creator Igor‘, a Anderson.Paak ima Najbolji r&b album ‘Ventura‘.

Sve dobitnike potražite na Grammys.com.

Na dodjeli su nastupili Lizzo koja je i otvorila ceremoniju. Svoju izvedbu je posvetila Kobeju Bryantu, koji je poginuo nekoliko sati prije same dodjele. Mnogi izvođači su tokom ceremonije odali počast ovoj košarkaškoj legendi.

Među izvođačima su bili i Demi Levato, Ariana Grande, Camila Cabelo, Lil Nas, Alicia Keys, Tayler, The Creator, Gwen Stefani i Blake Shelton, Jonas Brothers, Usher i FKA Twigs su odali počast Princeu, dok su Aerosmith nastupili s Run DMC.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *