Bihaćki bend Jall Aux Yeux snimio je spot za pjesmu ‘Je te cherche’ (Tražim te) s Johnom iz grupe M.O.R.T.

Bihaćki bend Jall Aux Yeux koji stvara autorsku muziku na francuskom jeziku snimio je spot za pjesmu ‘Je te cherche’ (Tražim te) s Johnom iz sinjske grupe M.O.R.T. Ovo je treći singl benda (uz ‘La peste’ i ‘Je m'en lave les mains’) koji najavljuje album prvijenac koji je već snimljen, te će biti objavljen u prvoj polovini drugog mjeseca.

Nakon objavljivanja albuma slijedi promocija i svirke po regionu. Album je sniman u Mostaru (studio Pavarotti) i Bihaću (studio Amadeus). Prijateljstvo Jure (gitariste benda Jall aux yeux) i Johna traje još od studentskih dana u Zadru gdje su dijelili prostorije doma, hrenovke, besparicu kao i ljubav prema muzici. Do saradnje je došlo prilično jednostavno.

Johnu je ideja predložena na Demofestu u Banjaluci, gdje je Jall aux yeux sudjelovao u takmičarskom dijelu, a on je to odmah prihvatio. Kasnije je napisao tekst za svoj dio pjesme, došao u Bihać i u jednom danu snimio vokale i spot. Šta to traže i jesu li pronašli Jall aux yeux i John pogledajte i poslušajte u spotu (i učite francuski, obrazovanjem protiv obrezivanja)!

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *