Beogradski duo Merblu predstavio singl ‘Uz nas si tu’

Beogradski duo Merblu, kojeg čine Daria i Dejan Janjić, predstavili su prvi singl, pjesmu ‘Uz nas si tu‘.

Povodom objave svog prvog singla za beogradsku diskografsku kuću Lampshade Media Dejan i Darja su izjavili: “Inspiracija za prvu pesmu je proizašla iz jednog životnog i univerzalnog iskustva sa kojim se svako od nas susretne pre ili kasnije, a to je iskustvo gubitka/rastanka. Kad izgubimo bližnju osobu najčešće nam nedostaje njihov glas i njihova slika. Jedino što preostane je želja da ukoliko ne možemo osobu da vidimo na javi, barem na delić sekunde proživimo njihovo prisustvo kroz san. S druge strane, iako postoji fizička i objektivna razdvojenost; ljudi su kao knjige i svako od učesnika u našem životu je deo jednog poglavlja i jedne priče; iako se za njega/nju priča završila, kroz naše priče i sećanje ta osoba i dalje živi i postoji i stoga stih – uz nas si tu.”

Merblu za sebe kažu da ne pripadaju konkretno niti jednom muzičkom žanru, ali zato koriste svaki za koji misle da služi svrsi, bilo da je riječ o alter popu, jazzu, bluesu, hip-hopu, rocku ili elektronici.

Za svoj proces rada kažu kako pjesme vole svirati i snimati na klasičnim instrumentima, ali se služe i elementima elektronske muzikr kako bi pojačali dojam.

U nastavku poslušajte ‘Uz nas si tu’.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *