Beogradski bend Moreuz predstavio novu pjesmu ‘Lidija’

Članovi beogradske rock grupe Moreuz najavljuju nove aktivnosti u 2020. godini, a prva je svježe objavljeni singl za pjesmu ‘Lidija’ koja će u skorijem periodu dobiti i prateći spot.

Za miks pjesme zadužen je Matej Zec iz riječke grupe LET 3.

Pjesmu možete poslušati u nastavku:

‘Lidija’ je drugi singl koji je objavljen, a koji će se naći na drugom albumu Moreuza kojeg možemo očekivati krajem 2020.

Podsjećanja radi, u augustu 2019. Moreuz je objavio spot za pjesmu ‘Tamni grad’ koja je prvi singl sa najavljenog drugog albuma. Režiju je poptisala mlada i talentovana beogradska režiserka Marija Spasić.

U martu 2017. grupa je objavila debi album ‘Moreuz’ za izdavačku kuću Odličan Hrčak. Za 5 pjesama s ovog albuma urađeni su spotovi, a najzapaženija pjesma s ovog albuma je ‘Kako to da‘ koja je osim preko elektonskih medija, značajnu minutažu dobila i na regionalnim radio stanicama. Publicitetu pjesme je doprinjeo i prateći spot u kojem bend poštovanje prema ljepoti ženskog tijela iskazuje kroz akt prelijepe djevojke.

Pored ‘Kako to da’ urađeni su  i spotovi za pjesmu ‘Sve ‘to imaš daj mi’, ‘Ugriz đavola’, ‘Marta’ i ‘U živom pesku’, a spot za pjesmu ‘Sve to imaš daj mi’ članovi benda predstavljaju kao omaž životu, ljubavi i ljepoti stvaranja prikazan kroz autentičnu priču o beskućnicima.

Osim novih pjesama Moreuz za 2020. godinu najavljuje i mnogo koncertnih aktivnosti.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *