Bend Svemir objavio novi spot

Novi singl i spot Svemira zove se „Zadnja djevojka atomskog doba“ i dolazi u trenutku kada se njihov hvaljeni album „Strah od dubine“, na kojem se nalazi, pojavljuje i kao vinil.  Spot za pjesmu ponovno je snimljen s njihovim starim saradnikom Doringom, koji je autor i prošla dva svemirska spota. Spot pogledajte u nastavku.

„Naziv pjesme preuzet je iz pasusa jedne knjige, koju sam pronašla na policama kućne biblioteke“, kaže frontwoman banda Zvonka Obajdin, te citira:

Žene generacije koja vam je prethodila nisu bile pripremljene za izvršavanje tih delikatnih funkcija koje zahtijevaju ujedno i tehniku i navike razmišljanja. Zato je budžet bio njihova crna točka i uzrok brojih sukoba. Vi, mlade djevojske atomskog doba, kojima sve nove tehnike što olakšavaju materijalni život izgledaju naravne, nećete imati mnogo problema. Iz: „Mlada domaćica“, poglavlje „Kućni budžet i kućni dokumenti“, Mladost, 1965.

Povodom izlaska albuma na vinilu, bend najavljuje i koncert, u petak 29.11.2019, u zagrebačkom KCM-u (Kulturni centar Mesnička, Mesnička ulica 12).

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *