Bend Sigur Rós ovog mjeseca objavljuje četiri vinilna albuma

Islandski avangardni rock bend Sigur Rós objavit će četiri posebna vinilna izdanja tokom sada već tradicionalnog Record Store Daya koji se obilježava 21. aprila. Sva ova izdanja su već ranije objavljena u limitiranoj seriji i prodavani su u okviru islandskog festivala Norður, a sada ih bend objavljuje u još jednoj limitiranoj seriji.

Pomenuta Sigur Rós izdanja su prilikom prvog objavljivanja imala jedinstvene omote budući da je svaki ponaosob ručno nacrtao islandski umetnik Sigga Bjorg. Za ovu priliku svaki od učesnika na ova četiri projekta je odabrao svoj omiljeni omot koji je štampan kao zvanični omot izdanja.

Album „Route One“ snimljen je na najduži dan leta 2016. godine kada su se članovi benda vozili oko Islanda i cijelo putovanje od 1332 kilometra dokumentovali livestreamom na Youtubeu. Tokom ovog putovanja bend Sigur Rós je snimio osam pjesama koje su se našle na ovom izdanju. Album „Liminal Remixes“ sastoji se od remiksa pjesama sa albuma „( )“, „Valtari“ i „Kveikur“ za koje je su zaslužni producenti Alex Somers i Paul Corley za kojima je bend često sarađivao. Album „Untitled“ djelo je baš Alex Somersa, dok je posljedenje izdanje „All Animals“ djelo ovog producenta i člana benda Sigur Rós – Jónsi Birgissona.

Od 21. aprila sva četiri izdanja će se naći u prodaji u Velikoj Britaniji, kao i u odabranim radnjama u Njemačkoj, Španiji, Poljskoj, Italiji, Australiji, Novom Zelandu, zemljama Beneluksa i Francuskoj, dok će biti moguće i poručivanje online.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *