Bend Castra objavio novi singl ‘Mandala’

Drugi singl rock benda Castra pod nazivom ‘Mandala‘, objavljen je 20.08.2021. i dostupan je na svim digitalnim platformama (Spotify, Apple Music, YouTube, Instagram, Facebook, Soundcloud, Deezer…).

Bend je o pjesmi rekao: “Jung je smatrao mandale simbolom cjelovitosti bića. Ti kružni crteži predstavljaju našu vječitu potragu za sopstvom. Crtanje mandala je taj put ka samospoznaji. Ona ujedinjuje svjesno i nesvjesno, naše putovanje između misli i manifestacije. U pjesmi, „sjena“ simbolično predstavlja našu podsvijest, a „zastave“ materijalno sa kojim se na svjesnom nivou identifikujemo. U pjesmi, mandala nas podsjeća da, kako bismo nastavili svoje kružno putovanje, trebamo prihvatiti gubitke, jer je to jedini način da spoznamo sebe i nastavimo dalje bez određenih osoba, mjesta ili obrazaca ponašanja.”

Castra je bosanskohercegovački rock bend osnovan krajem 2020. Godine u Jajcu. Njeguje dubokoumne tekstove praćene emotivnim i ponekad melankoličnim melodijama. Stvara muziku s vrlo iskrene i lične perspektive sa kojom se svaki čovjek može poistovijetiti. Inspiraciju pronalaze u bendovima kao što su Tool, U2, Pink Floyd, Radiohead, Soundgarden, Audioslave, Alice in Chains. Bend je do sada izdao dva singla I video spota, a već je započet i rad na trećem singlu.

tra
Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *