Banjalučki bend Melldown objavio prvi studijski materijal

Banjalučki metal bend Melldown izbacio je svoj album prvenac, nazvan ‘Cryptomnesia‘.

Poslije dugogodišnjeg krčkanja u vježbaonicama i postepenog snimanja i sakupljanja pjesama, album je završen i objavljen 01.10.2023. godine. Nova muzika je svjetlost dana ugledala na Youtube i Bandcamp profilima benda. Poslije nekoliko dana uslijedila je i objava na Spotify platformi.

Iako su ideje za pjesme nastale u ranim godinama benda, dolaskom Gorana Marinkovića na mjesto growl soliste i Duška Milijevića na mjesto ritam-udarača, došle su i nove ideje te se rodio novi zvuk, kojim je bend blago promjenio svoj pravac.

Iako Melldown sebe ne svrstava ni u jedan klasičan šablon metal muzike, uzori koji su pripomogli stvaranju novog zvuka dolaze iz pravca modernog metala i metalcorea. To su bendovi kao Gojira i Lamb of God kao i stari uzori kao Mastodon i At the gates.

Album ‘Cryptomnesia’ popis pjesama:

Gromovnik
Under the ancestral stone
Cryptomnesia
Inhibitor
Eyes of the world
Happy place
Last counting rhyme

Pjesme su snimane od 2020. godine do 2023. godine. Bend je u studiju “Cirith Ungol” snimio svu muziku, potpomognut Draženom Kecmanom, koji zadužen za snimanje zvuka, kreativne sugestije i finalni mix.

Vizuelni identitet album ‘Cryptomnesia’ je izašao iz kista banjalučkog digitalnog umjetnika Sandra Fazlinovića, koji stvara detaljne crtež, većinom horor tematike ili inspirisane mitologijom H. P. Lovecrafta. Svoje radove objavljuje na svojoj stranici “Empty I’s”.

Melldown je tokom perioda snimanja grabio svaku priliku za nastupanje, bilo da se radi o svirkama sa kolegama iz banjalučke i regionalne scene ili nastupima na banjalučkim festivalima. Kao vrhunac scenskog nastupa, bend je učestvovao na takmičenju demo bendova na prvom povratničkom Demofestu u Banjaluci. Iako nije ostvario prolaz u finale, momci su ostvarili svoj dugogodišnji san i predstavili muziku svom gradu.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *