Arsenal Fest dobija svoj filmski festival

Arsenal Film Fest (AFF) bit će održan od 7. do 10. juna, uz projekcije muzičkih dokumentaraca o Whitney Houston, Grace Jones, Laibachu i drugima, u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu, na koje se ulazi besplatno uz kupljenu ulaznicu za Arsenal Fest 08. AFF je prateći program kragujevačkog Arsenala, koji će biti održan 21, 22. i 23. juna uz nastupe bendova The Kills, Editors, Texas, Enter Shikari, Morcheeba…
Prvog dana festivala od 20:00 publika može pogledati film The Possibilities Are Endless (2014), o oporavku od moždanog udara škotskog muzičara Edwyna Collinsa, poznatog po svjetskom hitu “A Girl Like You”. AFF 7. juna prikazuje (22:00) i dokumentarac “Zarobljeno vreme” (2017) reditelja i scenariste Milana Nikodijevića o uticajnom rock publicisti Petru Peci Popoviću, a potom će njih dvojica odgovarati na pitanja publike.
“Muzički dokumentarni film je inače jedan od žanrova koji je u najvećoj ekspanziji u poslednjih deset godina u svijetu filma, i drago mi je da i Kragujevac dobija jedan takav festival, na kojem će publika imati priliku da vidi najrecentnija izdanja, vrlo kvalitetnih, vrlo zabavnih, vrlo poučnih filmova o muzici, muzičarima i svemu onome što muzika danas znači”, selektor AFF Admir Ćulumarević.
Drugog dana 8. juna AFF prikazuje od 20:00 Bloodlight and Bami (2018) rediteljke Sophie Fiennes  o višeslojnoj ličnosti pop dive Grace Jones, a od 22:00 je na programu Liberation Day (2017) o posjeti kultnog slovenačkog benda Laibacha Severnoj Koreji.
U The New Gipsy Kings (2016) autor Liviu Tipurita bavi se jedistvenim svetom bijesnih automobila i luksuznih gajbi Roma muzičkih zvijezda u Rumuniji, koji je na programu AFF-a 9. juna od 20:00, a slijedi od 22:00 Charlatan Magnifique (2017) film Maje Pavlin o autoru “Pukni Zoro” klasika, slovenačkom muzičaru Robertu Pešutu-Mangificu.
Posljednje večeri, posjetioci AFF-a mogu da vide (20:00) Raving Iran (2016), u kome autorka Susanne Regina Meures prati DJ-eve Anoosh Rakizade i Arash Shadram koji pokušavaju da se bave tehno muzikom u Iranu uprkos opresivnom režimu. AFF zatvara 10. juna (22:00) Whitney: Can I Be Me (2017) dokumentarac Nicka Broomfielda o životu i karijeri jedne od najvećih svjetskih pop zvijezda ikada Whitney Houston.
Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *