Zavirite u vizuelni historijat ‘Vulgar Display Of Pantera’ Joea Girona

“No Limits Music Show” uploadovao je video klip koji nam donosi virtuelni obilazak knjjige ´A Vulgar Display Of Pantera´ koju je 13. septembra objavio Lesser Gods. Klip nam donosi sveobuhvatan pogled na jedan od najkvalitetnijih metal bendova koji je ikada postojao, a sadrži rijetke i do sada neobjavljene fotografije benda koje su snimljene u studiju, na turneji, u njihovim domovima i na pozornici. Kreiranju knige pridonijeli su i članovi benda.

Fotografije su predstavljene na 384 stranice, a snimio ih je Joe Giron, dugogodišnji fotograf benda. Predgovor za knjigu napisao je bivši basista benda Rex, a njegove anegdote, kao i anegdote bubnjara Vinniea Paul Abbotta, sastavni su dio knjige.

Giron je bend fotografisao od 1983. godine, pa do kraja njihove karijere. Također je fotografisao i mnoge druge bendove i izvođače među kojima su AC/DC,David Bowie, Gwen Stefani,Van HalenU2 i sarađivao je sa vodećim svjetskim rock magazinima. Danas je uključen u industriju video igara i oficijelni je fotograf za World Poker Tour, te posjeduje svoj fotografski tim. Živi u Las Vegasu (Nevada).

Pantera je bio jedan od najuspješnijih heavy metal bendova svih vremena i najvažniji metal bend devedesetih. Njihov album ´Far Beyond Driven´ iz 1994. debitirao je na poziciji br. 1 Bilboardove Top 200 liste. Pantera je prodala preko 25 miliona albuma širom svijeta. Samo u SAD-u, četiri Panterina albuma su dostigla platinasti tiraž (milion prodatih primjeraka), a dva su dostigla zlatni tiraž (pola miliona prodatih primjeraka).

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *