Thirty Seconds To Mars najavili novi album za april

Nakon što je multiplatinasti bend Thirty Seconds To Mars, predvođen glumcem i pjevačem Jaredom Letom, nedavno predstavio novi singl „Dangerous Night“, američki rockeri sada su objavili i detalje novog albuma. Naime, iako još uvijek nepoznatog naslova, iščekivano izdanje u prodaji očekujemo 6. aprila ove godine.

Peti studijski album skupine Thirty Seconds To Mars donosi 12 pjesama, od koji smo do sada smo imali priliku čuti „Walk On Water“ te već spomenutu „Dangerous Night“. Novo izdanje naslijedit će album „Love Lust Faith + Dreams“ (2013.).

Aktualni singl „Dangerous Night“ objavljen je nakon veoma uspješnog prvog singla „Walk On Water“, koji je proveo čak 5 sedmica na #1 Billboard’s Rock Airplay top liste. Pjesma „Dangerous Night“ predstavljena je kao ‘World Record’ u Beats 1 showu Zanea Lowea, a Jared Leto pisao ju je u saradnji s članom benda – Stephenom Aiellom. Zanimljivo je da je Jaredu s produkcijom pripomogao poznati DJ i producent Zedd.

Nova pjesma TV premijeru doživjela je u emisiji The Late Show with Stephen Colbert, a po objavi je bend najavio četvrti ‘Camp Mars’ mini muzički festival, u trajanju od 11.-13. augusta 2018. godine. Uz mini festival, bend je najavio i sjevernoameričku turneju, naziva ‘The Monolith Tour’, s početkom 6. juna u Torontu.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *