Sound Of 2017: Diamusk i Činčila

Skoro smo na kraju 2016. godine i vrijeme je da otkrijemo koji izvođač po nama ima veliku budućnost u 2017.

Obzirom da prošle godine preskočili izbor za Sound of 2016, za sljedeću godinu smo odlučili imati dva izvođača. Riječ je o Adisi Zvekić, bivšoj članici benda Dubioza Kolektiv, a sada živi i radi u Norveškoj i objavlje muziku pod imenom Diamusk. Drugi izvođač koji po nama ima šanse za veći uspjeh u 2017. godini je bend Činčila. Oni su ove godine objavili album prvijenac ‘Šta znam’, a već rade na novom izdanju.

Diamusk je ove godine objavila prvo solo izdanje ‘Wadada’, koje nas je pozitivno iznenadilo. Odvelo nas je na put različitih emocija i baš je dobro došlo za ovu urnebesno potresnu 2016. godinu. Jedina mana Adise je što živi u Norveškoj i nemamo priliku poslušati njen predivni glas uživo. Zato se nadamo koncertu u Sarajevu ili nekoj regionalnoj turneji. Album ‘Wadada’ možete poslušati na dnu stranice.

Činčila je bend koji je nastao u Sarajevu i dugo vremena je radio na svojim funk melodijama koje su sastavili u album ‘Šta znam’ i vratili u nas u period kada su Red Hot Chili Peppers tek počinjali svoju karijeru i izazvali nostalgiju u našim srcima. U privatnim razgovorima s bendom saznali smo da će novi album biti drugačiji, a kojem se nadamo sljedeće godine. ‘Šta znam’ u cjelosti možete poslušati na dnu stranice.

U 2017. godini nadamo se dobrim stvarima od ovih izvođača i novih materijala, ali nadamo se i novim bendovima koji će imati priliku da dobiju titulu Sound of 2018.

Činčila foto: Safet Begić

Diamusk foto: Hallvard Lyssand

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *