Shanghai Street Fight objavili album prvijenac

Banjalučki bend Shanghai Street Fight je izdao svoj prvi album. Naziv albuma je ‘First Fight’. Ime albuma simbolično označava prvu borbu u borilačkim sportovima, a ime benda je posveta starim kung fu filmovima. Inače, prva pjesma koju je bend napisao zove se ‘Kung Fu Blues’.

Nakon pet godina postojanja i desetina odsviranih velikih i malih festivala i mnoštva klupskih svirki Shanghai je snimio nove pjesme i objedinio autorski materijal na jednom mjestu. Na albumu je devet pjesma od kojih su ‘Shotokan Temple Fusion Blues’ i ‘Fisherman's Tale’ objavljene ranije i dolaze kao bonus pjesme, a ‘Scorned’ je objavljena sa spotom prije samo nekoliko dana. ‘Kung Fu Blues’ i ‘Sugar Daddy’ su ponovo snimljene u novim aranžmanima. Ostale pjesme su ‘Soul Sister’, ‘Sinner’ i’ All I Ever Wanna Do’. Sve pjesme su otpjevane na engleskom jeziku.

Na albumu je i jedna autorska obrada. Radi se o pjesmi ‘Personal Jesus’ koju u originalnoj verziji izvodi Depeche Mode. Shanghai Street Fight je obradio na svoj način u sporom stoner blues maniru.
Autorski rad benda Shanghai Street Fight je žanrovski šarolik i teško ih je svrstati u jednu kategoriju. Najviše se osjete uticaji žanrova indie rock, punk i blues rock.
‘First Fight’ je sniman u Oksigen studiju u Banjaluci. Miks i postprodukciju potpisuje Momir Nikić. Sve kompozicije, tekstove i aranžmane, osim navedene obrade, potpisuje bend.
Album je dostupan za besplatno preslušavanje i download na web platformama YouTube, Soundcloud i Bandcamp.
Please follow and like us:

One thought on “Shanghai Street Fight objavili album prvijenac

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *