Rolling Stones navodno prolongiraju turneju za jesen, šta to znači za potencijalni koncert u Sarajevu?

Početkom februara u bh. medijima počela je kružiti priča o koncertu The Rolling Stonesa u Sarajevu. Šta se od tada desilo? U biti ništa.

Jedini medij koji je pratio priču je Avaz, koji je dolazio do informacija od agencije koja navodno organizira koncert. Vijesti koje su objavljivali najviše se svode na to da je stručnjak za ton pregledao Igman gdje se koncert The Rolling Stonesa treba održati, pa vijest da gradonačelnica Barcelone lobira da se koncert održi u Sarajevu, pa do toga da niko u Kantonu Sarajevo nema vremena za Stonse.

Posljednja vijest je objavljena 18. marta. Od tada Stonesima ni traga ni glasa.

Već smo ušli u april, a turneja nije najavljena. Obično se ovako velike turneje ili turneje velikih bendova najavljuju skoro godinu dana unaprijed, a Stonesi na ljeto trebaju na turneju. Jedini koncert koji je navodno potvrđen je onaj u Barceloni, a datum održavanja je 21. juni. The Rolling Stones nisu još potvrdili nastupe na svojoj službenoj stranici.

Najgore od svega jeste priča po forumima da bend prolongira turneju na jesen, što znači da se koncerti sele u zatvoreni prostor, što znači da bi ulaznica bila skuplja jer bi broj sa 100,000 potencijalnih posjetitelja spao na nekih 13,000 (u slučaju da se koncert održi u Zetri).

Niko ne vjeruje da će se koncert desiti, da budemo iskreni, i mi spadao u tu kategoriju. Ako se desi bit će super, ako ne, Sarajevo ostaje crna rupa koncertnih turneja.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *