The Pretty Reckless predstavili video za ‘Take Me Down’

Sastav The Pretty Reckless vraća se na scenu sa trećim studijskim albumom ´Who You Selling For´ koji će biti objavljen 21. oktobra za Razor & Tie.

Produciran od strane njihovog dugogodišnjeg saradnika Katoa Khandwalae, ´Who You Selling For´ nam donosi 12 rock pjesama koji su upotpunjeni soul i blues prizvukom. Pjesme koje karakterišu mračni tekstovi i karizmatični vokal pjevačice Taylor Momsen napisali su Momsen i gitarista benda Ben Phillips.

Formirani 2009. godine,  The Pretty Reckless su svoj debi album ´Light Me Up´ objavili godinu dana kasnije, a odmah po objavljivanju stvorili su brojnu bazu fanova širom svijeta. Nakon njega su objavili album ´Going To Hell ´ na kojem se nalazi pjesma ´Heaven Knows’ koja je proglašena najboljom rock pjesmom u 2014. godini. Zauzela je mjesto br. 1 brojnih mainstream rock top lista.

U nastavku pogledajte njihov nedavno objavljeni video za pjesmu ´Take Me Down´ koja je nedavno zauzela mjesto br. 1. Rock radio liste, postavši njijhov četvrti uzastopni #1 singl. Video je snimio Meiert Avis i prikazuje Momsenovu i članove benda u Water Music studijima u Hobokenu (New Jersey) gdje je ´Who You Selling For´ album i snimljen. Avis je tokom svoje četrdestogodišnje karijere sarađivao sa Bobom Dylanom, Iggyjem Popom, Avril Lavigne i grupom U2.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *