Outlook Festival u pulsku Arenu po prvi put dovodi Damiana Marleyja

Još nas samo jedan dan dijeli od Outlook Festivala, jednog od vodećih svjetskih svetkovina bass muzike i soundsystem kulture. Tradicionalno službeni početak fešte jest koncert otvorenja u prekrasnom pulskom Amfiteatru u srijedu 31. augusta kada će jedna od najljepših ljetnih pozornica uz vrhunsku glazbenu produkciju ugostiti Damiana ‘Jr. Gong’ Marleyja, sina legendarnog Boba Marleyja. Na pozornici će mu se priključiti Iration Steppas, jedan od vodećih dub sound systema u svijetu, ASM (A State of Mind) i Slum Village uz čiji rad se veže zajednički nazivnik hip-hop, te Eliphino koji će cijeli set posvetiti upravo tom žanru.

Nakon rasprodanog najavnog koncerta Dimensions Festivala s Massive Attackom u ulozi glavnih zvijezda čiji je nastup u mnogim medijima proglašen najboljim ovog ljeta, večer otvorenja Outlooka također donosi sjajnu postavu izvođača. Festivalski organizatori dižu ljestvicu izvrsnosti, a koncerti otvorenja se nameću kao samostalni događaji koji u ovaj jedinstveni amfiteatar privlače publiku iz svih dijelova svijeta.

Premijerni dolazak Damiana Marleya u dvije hiljade godina staru pulsku Arenu obilježit će početak Outlooka, jednog od vodećih svjetskih festivala bass muzike i soundsystem kulture, koji se od 31. augusta do 4. septembra već deveto ljeto vraća na prekrasnu hrvatsku obalu i tvrđavu Punta Christo.

Najmlađi sin muzičke legende Boba Marleya vrlo je uspješan reggae i dancehall muzičar koji nastupa još od svoje 13 godine. Samoproglašeni “Duhovni Revolucionar”, Damian je tokom svoje karijere marljivo gradio vlastitu nišu u historiji muzike te dao novu perspektivu na Marleyevu ostavštinu za 21. stoljeće. Poznat je po svojim samostalnim izdanjima, ali i saradnjama s drugim muzičarima poput Nasa, Bobby Browna, Cypress Hilla i Skrillexa. Damian je bio član supergrupe SuperHeavy s Mickom Jaggerom, Joss Stone i Daveom Stewartom iz Eurythmicsa. Dobitnik Grammyja za reggae i alternativnu muziku, s albumima koji su redovito na listama najboljih hip-hop, rap i reggae radova, Damian Marley sa svojim izdanjima, a posebno s kultnim Welcome to Jamrock i Distant Relatives, zaziva duhovnu promjenu dok pokušava promijeniti svijet nabolje.

Damian ‘Jr. Gong’ Marley u Pulu dolazi s bendom. Uz ukupno deset muzičara na antičkoj pozornici opremljenoj sjajnim vizualima i vrhunskom produkcijom, amfiteatar će biti poligon na kojem će Marley pokazati jedinstveni dar za kombiniranje dancehall, reggae i hip-hop glazbe. Prije njega, Outlook je ugostio još jednu pripadnicu klana Marley – Lauryn Hill – majku petero djece Rohana Marleya, Damianovog brata.

Na pozornici će se Damianu pridružiti niz posebnih gostiju. Jedan od vodećih dub sound systema u svijetu, Iration Steppas, postali su međunarodno priznati po posebnoj atmosferi i stilu koje njeguju na nastupima. Dolazeći sa samog vrha dub svijeta, Irationova glazbena inspiracija seže u 70-te i 80-te kada su dub svijetom vladali najpoznatiji svjetski soundsystemi. Iznimno popularni među domaćom publikom, Iration Steppas su nastupali i na Seasplash Festivalu 2010. godine, te su u zagrebačkom klubu Sirup ove godine nastupili na Outlookovoj promo-zabavi.

Kada bi spojili glazbu iz Tarantinovih filmova, Ennia Morriconea i A Tribe Called Questa nastao bi ASM, trio čiju je glazbu najlakše opisati kao intelektualni hip-hop s primjesama funka. Poznati po teatralnim nastupima, upravo u Puli će predstaviti svoj zadnji, hvaljeni album The Jade Amulet. Na tragu hip-hopa, ali onog uličnog, je i Slum Village, utjecajni trio iz Detroita. Osnovan ranih 90-ih godina, kolektiv je prerastao u jedan od najažnijih projekata hip-hopa današnjice. Večer će otvoriti britanski bass-house DJ i producent Eliphino koji će svoj cijeli set posvetiti hip-hopu.

Ulaznice za najavni koncert 9. Outlook Festivala u pulskoj Areni mogu se kupiti putem Entrio sistema po cijeni od 350 kuna, te na blagajnama ispred Arene u utorak od 14 do 21 sat, a u srijedu od 14 do 23 sata.

Festivalske ulaznice za Outlook Festival su rasprodane. Dostupan je ograničeni broj dnevnih ulaznica za posjetitelje iz Hrvatske i regije i to 100 ulaznica po danu, po cijeni od 250 kuna. Jednodnevne ulaznice za pojedini dan moći će se kupiti na festivalskoj lokaciji, na blagajnama koje rade po sljedećem rasporedu:
Četvrtak 1. septembra – 00 do 04
Petak 2. septembra– 11 do 04
Subota 3. septembra– 11 do 04
Nedjelja 4. septembra– 11 do 02

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *