Objavljen soundtrack filma ‘Black Panther’

Predvođen istoimenom pjesmom, novi album „Black Panther“ nastao je kao muzička saradnja Grammyem nagrađene superzvijezde – Kendricka Lamara, te čelnog čovjeka diskografske kuće Top Dawg Entertainment – Anthonya ‘Top Dawg’ Tiffitha.

Dvojac je na ovom soundtracku zabilježio prvu saradnju, a kako bi stvorio muziku inspiriranu Marvelovim filmom Black Panther. Nova muzička poslastica najavljena je singlovima „Pray For Me“, nastalim u saradnji s The Weekndom, „King's Dead“ – na kojem se uz Kendricka Lamara pojavljuju Jay Rock, Future i James Blake te singlom „All The Stars“, kojim su Lamar i njegova suradnica SZA premašili brojku veću od 68 miliona streamova. Također, video za potonju pjesmu, za čiju su se režiju pobrinuli Dave Meyers & little homies, broji više od 10,5 miliona YouTube/VEVO pregleda.

Kendrick Lamar priznat je kao jedan od najvažnijih umjetnika, koji svojom kreativnošću i inovativnošću pridonosi muzici, a novo izdanje dodatno je naglasilo njegovu i Tiffithovu važnost i u filmu. Ovim soundtrackom Marvel je napravio presedan te u svoj film integrirao više pjesama stvorenih isključivo za potrebe filma, čime ova muzička saradnja dodatno dobiva na jačini.

Uz već spomenute suradnike, Kendrick Lamar na ovom je izdanju imao pomoć i muzičara kao što su ScHoolboy Q, Travis Scott, Swae Lee, Khalid, Vince Staples,…

„Black Panther“ – popis pjesama

Black Panther – Kendrick Lamar
All The Stars – Kendrick Lamar, SZA
X – ScHoolboy Q, 2 Chainz, Saudi
The Ways – Khalid, Swae Lee
Opps – Vince Staples, Yugen Blakrok
I Am – Jorja Smith
Paramedic! – SOB x RBE
Bloody Watches – Ab-Soul, Anderson.Paak, James Blake
King’s Dead – Jay Rock, Kendrick Lamar, Future, James Blake
Redemption Interlude – Zacari
Redemption – Zacari, Babes Wodumo
Seasons – Mozzy, Sjava, Reason
Big Shot – Kendrick Lamar, Travis Scott
Pray For Me – The Weeknd, Kendrick Lamar

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *