In Memoriam of EKV tribute koncert – Izvještaj

Cinemas Sloga je sinoć bila domaćin jubilarnog desetog In Memoriam of EKV tribute koncerta grupe Krug.

Grupa Krug je sačinjena od dva bivša člana grupe EKV te ljudi koji su aktivni na beogradskoj muzičkoj sceni već dvije decenije. Iako je ovo 10. koncert u Sarajevu, ja sam propustio prethodnih devet. Iskreno nisam imao preveliku želju da odem, jer sam inače skeptičan kada je riječ o tribute svirkama posvećenim bendovima koje volim. Ipak drug me nagovorio da im dam šansu, a i činilo mi se i kao bolja opcija od toga da slušam Bad Copy.

Sloga je bila poluprazna kada smo došli,  ali nakon što je bend konačno izašao na binu, skupio se popriličan broj ljudi. Bilo je tu i turista iz Azije koji su očito tu zalutali, ali ih nije spriječilo da se odlično zabavljaju.

Bend je odsvirao gotovo sve EKV hitove kao što su ‘Sarajevo’, ‘Par godina za nas’, ‘Kao da je bilo nekad’ i ‘Krug’ (ali su propustili recimo ‘Jesen’). Na bisu su ubacili i pjesme ‘Mali čovjek’ i ‘Ona se budi’ od benda Šarlo Akrobata, što je bilo prijatno iznenađenje.

U suštini, bio je to ok koncert po svim mjerilima tributea. Raja je uživala, bend se trudio i to je jedino bitno. Da je bilo nešto posebno, nije. Ali, u svakom slučaju, ko želi da čuje pjesme EKV-a uživo, In Memoriam of EKV je najbolja prilika koju ćete dobiti.

Piše: Jasmin Čilaš

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *