Kraftwerk rasprodaje koncert po Europi

Jedan od najuticajnijih bendova u istoriji elektronske i popularne muzike, njemački Kraftwerk, od početka mjeseca je na evropskom dijelu svjetske turneje koja će obuhvatiti 19 koncerata.

Za koncertni 3-D spektakl ovih višestrukih Grammyjevaca koji su i aktuelni dobitnici ove nagrade za najbolji album plesne i elektronske muzike, vlada ogroman interes širom Evrope.

Sinoć su u Moskvi članovi Kratwerka održali rasprodan koncert a sutra će u Helsinkiju održati dva koncerta rasprodana prije mjesec dana. Što se regije tiče, Kraftwerk nastupa u Ljubljani, Beogradu i Sarajevu. Ulaznice za parter beogradske Arene rasprodane su prije dva mjeseca, a jednaka je situacija i sa ljubljanskim koncertom u dvorani Tivoli.

Veliki interes publika pokazuje i za sarajevski koncert koji će biti održan 25. februara a publika će u dvoranu Mirza Delibašić doći iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, ali i iz susjedne Hrvatske i Crne Gore. Ulaznice su u prodaji putem interneta i na brojnim prodajnim mjestima širom zemlje, a poštovaoci Kraftwerka u Sarajevo dolaze iz Banjaluke, Bihaća, Brčkog, Gračanice, Gradačca, Gradiške, Konjica, Lukavca, Mostara, Travnika, Zenice, Viteza, Širokog Brijega, Tuzle.

3-D koncertni nastup Kraftwerka predstavlja vrhunac savremene koncertne produkcije popraćen 3-D video projekcijama koje su dosad neviđene na koncertnim nastupima a imajući u vidu značaj ovog benda na muzičkoj sceni, ogroman interes publike je više nego razumljiv.

Foto: REX

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *