Kako je DJ duo Sigma završio na najprestižnijem univerzitetu na svijetu

Univerzitet Cambridge je mjesto o kome sanjaju svi iole ozbiljni studenti, međutim, rezervisan je samo za elitu i najbolje među najboljima. Isti je slučaj i sa predavačima koji tamo rade ili gostuju, a time mogu da se pohvale Cameron Edwards i Joe Lenzie, britanski DJ dvojac Sigma, headlineri novog Festivala 84 koji će u organizaciji Exit tima biti održan od 15. do 18. marta na olimpijskoj Jahorini.

Naime, oni su bili pozvani da održe predavanje na prestižnom fakultetu. Ovo je bio svojevrstan presedan, jer u 202. godine dugoj istoriji ovog univerziteta, nikada ranije nijedan DJ nije bio pozvan na Cambridge u funkciji predavača!

Tema je bila muzička edukacija u školama, ali i njihova karijera. Između ostalog pričali su i o Spotify, platformi za streaming koja mjesečno ima i po 100 miliona korisnika, na kojoj su oni sami prodali više od četiri miliona singlova.

Zanimljivo je da su momci iz Sigme već jednom gostovali na Cambridgeu, ali su tada puštali muziku povodom 150 godina održavanja jednog od tamošnjih balova. Ovog marta, i publika novog Festivala 84 na Jahorini imaće priliku da ih sluša uživo.

DJ duo Sigma je ujedno i prvo drum and bass ime koje je dobilo priliku da nastupa u poznatom Royal Albert Hallu u Londonu, jednoj od najpoznatijih koncertnih dvorana na svijetu, gdje se između ostalog održava i dodjela elitnih BAFTA nagrada, tj. britanskih Oskara!

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *