Još 14 dana do spektakla Kraftwerka u Sarajevu

Za 14 dana, u nedjelju 25. februara, u dvorani Mirza Delibašić nastupit će jedan od najutjecajnijih bendova u istoriji popularne muzike i aktuelni dobitnik Grammyja za najbolji album elektronske muzike, njemački Kraftwerk.

Koncert uživo bit će popraćen do sada neviđenim 3-D video efektima koji će učiniti njihov nastup istinskim audio i vizuelnim spektaklom za sve posjetioce koncerta koji agencija Gramofon organizira u okviru Kraftwerkove svjetske turneje.

Kako bi na svim koncertima osigurao vrhunske produkcijske uslove za svoju publiku, Kraftwerk na turneji prati konvoj od 10 vozila uključujući i 5 šlepera sa tehničkom opremom te ekipa od 30 tehničara zaduženih za razglasnu, rasvjetnu i video opremu. Računajući lokalnu produkciju koja će u Sarajevu biti na dispoziciji Kratwerkovom timu, broj tehničkog osoblja koje će biti angažirano na pripremi koncerta penje se na 70.

3-D efekte na koncertu osigurat će šest 3-D video projektora a riječ je o tehnologiji koja u Sarajevu i Bosni i Hercegovini nikada nije korištena niti na jednom događaju posebno ne koncertnom.

Zanimljivo je da će ista tehnička oprema biti korištena na svim koncertima turneje bez obzira na veličinu dvorane, tako da će 18-metarska bina sa 12-metarskim video ekranom biti korištena i u velikim arenama i u manjim dvoranama kakva je sarajevska Skenderija. Bina koju Kraftwerk koristi na svojim koncertima ima dimenzije 18 x 12 metara, a poređenja radi, uobičajeno se koristi za velike stadionske koncerte.

Kraftwerk će ove sedmice održati rasprodani koncert u Moskvi kao i dva rasprodana koncerta u Helsinkiju, a prije Sarajeva u regiji će nastupiti još u Ljubljani i Beogradu.

Ulaznice za sarajevski koncert po pretprodajnoj cijeni mogu se kupiti online i na prodajnim mjestima sistema kupikartu.ba.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *