INmusic festival i ove godine nastavlja s brojnim međunarodnim saradnjama i projektima

INmusic festival ponosan je partner nekoliko cijenjenih međunarodnih projekata i programa koji promiču kulturnu raznolikost i multikulturalizam te mobilnost europskih glazbenika – i ove godine na INmusicu nas očekuju koncertna gostovanja u sklopu programa “Multikulturalizam u glazbi”, Europavox projekta i ETEPa (European Talent Exchange Programme).

Program “Multikulturalizam u glazbi” višegodišnji je ciklus koji ove godine obilježava dvadesetu godišnjicu i koji od 1997. godine u Hrvatskoj kontinuirano predstavlja world music glazbenike iz cijelog svijeta. Projekt “Multikulturalizam u glazbi” nastoji kroz glazbu zrcaliti univerzalizam u raznolikosti, ukazati na važnost kulturnih raznolikosti i njihovu nezamjenjivu ulogu u formiranju suvremenog društva i kulture. Ove godine u sklopu programa “Multikulturalizam u glazbi” na OTP world stageu INmusic festivala nastupiti će izvrsni Throes + The Shine (Portugal/Angola), Kel-Assouf (Nigerija/Belgija) i Orchestra Baobab (Senegal)!

Europavox projekt predvođen Europavox Festivalom u Clermont-Ferrandu u Francuskoj prepoznat je od strane Europske komisije kao važan program za poticanje međueuropske suradnje i doprinos suvremenoj kulturi i glazbi te okuplja sedam europskih partnera (Francuska, Italija, Njemačka, Belgija, Austrija, Grčka, Litva, Hrvatska) koji zajedno nastoje razviti pristup koji će glazbenu razmjenu mladih suvremenih autora podići na europsku i internacionalnu razinu. Sedam partnera iz sedam različitih europskih država, među kojima je i hrvatski INmusic festival, kolektivno su uključeni u poticanje razmjene suvremenih autorskih izvođača iz svih dijelova Europe, razvijanju inovativnih pristupa na području europske glazbene industrije te zajedničkom javnom zagovaranju bogatstva i raznolikosti interkulturalne europske baštine. Od 2006. godine, nositelj projekta – francuski Europavox Festival u potpunosti je posvećen promociji europske glazbene raznolikosti. S bogatim iskustvom i dugogodišnjom partnerskom mrežom Europavox projekt snažno ističe sve pozitivne aspekte raznolike i bogate europske glazbene scene nastojeći pokazati kako se izraz “jedinstveni u različitosti” može primijeniti u raznim kreativnim područjima, posebice u glazbi. Ovogodišnji INmusic festival u sklopu Europavox projekta hrvatskoj i međunarodnoj publici predstavlja šaroliku četvroku: Booka Shade (Njemačka), Public Service Broadcasting (Velika Britanija), Repetitor (Srbija), i St. Tropez (Nizozemska).

ETEP (European Talent Exchange Programme) Eurosonic Noorderslag fundacije, promiče mobilnost europskih glazbenika, a u sklopu ovog hvalevrijednog projekta INmusic festival, kao hrvatski partner najvećeg showcase festivala u Europi, već godinama hrvatskoj publici predstavlja neke od najperspektivnijih mladih europskih autora. Proteklih šest godina u sklopu ETEP inicijative provodio se i sestrinski projekt CEETEP usredotočen na izvođače i glazbene partnere iz istočne i srednje Europe, a čiji je hrvatski partner od samog pokretanja projekta bio upravo INmusic kao platforma za ramjenu hrvatskih izvođača na europskoj razini.

INmusic festival se održava od 19. do 21. juna na Otoku hrvatske mladeži Jarun, a ulaznice za dvanaesto izdanje festivala mogu se kupiti u Bosni i Hercegovini i to po cijenama:

– ulaznica za kamp – 68 KM
– festivalska ulaznica + kamp – 188 KM
– festivalska ulaznica – 120 KM

Ulaznice se mogu kupiti na Kupikartu.ba.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *