Editors predstavili spot za pjesmu ‘Hallelujah (So Low)’

Popularni britanski indie rock bend Editors objavio je drugi singl s predstojećeg albuma ‘Violence’ koji će biti objavljen 9. marta za izdavačku kuću PIAS. Singl ‘Hallelujah (So Low)’ ispraćen je atraktivnim spotom, kojeg možete pogledati na dnu stranice.

Spot za pjesmu ‘Hallelujah (So Low)’ je, kao i većinu ranijih radova benda Editors, režirao proslavljeni režiser i fotograf Rahi Rezvani. Kadrovi u spotu su nestabilni i odlikuje ih igra tame i svjetlosti što stvara svojevrsnu simbiozu s tekstom pjesme. Samu muziku čine akustična gitara, električna gitara i elektronske dionice u maniru industrial muzike što je kombinacija s kojom Editors imaju iskustva.

„Tekst za pjesmu sam napisao u povratku iz Grčke gdje sam posjetio izbjegličke kampove. Kao što bi moglo da se pretpostavi, ovaj put me je pokrenuo na razmišljanje budući da sam bio dirnut prizorom gdje ljudi žive u nemaštini isključivo od donacija drugih ljudi. Muzika za pjesmu je većinom ranije napisana i svi smo znali da čekamo neki poseban tekst“ izjavio je Tom Smith, frontmen benda Editors.

Album ‘Violence’ predstavlja šesto studijsko izdanje benda Editors. Izvršni producent albuma je Leo Abrahams, koji je poznat po saradnji s bendom Florence & The Machine, dok su u produkciji, miksu i masteringu asistirali John Power, Cenzo Townshend i Alan Moulder.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *