Dubioza objavila live album ‘Live Pol'and'Rock Festival 2018’

Live Pol'and'Rock Festival 2018“ naziv je prvog živog albuma Dubioza Kolektiva koji je objavljen danas. Upravo na ovom velikom poljskom festivalu Dubioza je izglasana za najbolji live bend te je dobila svoje službeno koncertno izdanje.

Dubioza Kolektiv davno je prerasla granice regije, a tome u prilog idu brojni koncerti tokom cijele godine po doslovce cijelom svijetu. Još jedno priznanje stiglo je ovog puta iz Poljske s jednog od najvećih europskih festivala  – Pol'n'Rocka koji je osnovan 1995. godine. Poljski Woodstock svake godine posjeti više od pola miliona ljudi tokom tri dana održavanja, a upravo su ti posjetitelji izabrali Dubiozu kao najbolji live bend s prošlogodišnjeg izdanja. Zahvaljujući tome, festival će snimku njihovog nastupa objaviti na vinilu, a digitalno izdanje distribuira Menart na preko 200 servisa među kojima su, naravno, najveći poput Spotifyja, Apple Musica, Deezera, Amazona, YouTube Musica itd.

Živa moć Dubioze može se provjeriti već sljedećeg petka i subote, 22. i 23. novembra) u sklopu 15. Pozitivnog koncerta u Velikoj dvorani Doma sportova. Dubioza je nedavno predstavila novi singl „Cross The Line“, još jednu saradnju s Manu Chaom koja će se naći na novom albumu #fakenews planiranom za januar 2020. godine.

SATNICA POZITIVNOG KONCERTA

Vrata Doma sportova oba dana otvoriti će se u 19:00, a nastupi će početi u 20:00. U petak prva je, u 20:00, na rasporedu grupa Manntra, nakon koje u 20:45 kreće Mile Kekin. Veliki Darko Rundek i njegova Ekipa tempirani su za 21:40, a headliner večeri i svojevrsni domaćini koncerta, Dubioza Kolektiv svoju će svirku započeti u 23:00.

Subotnji plan kaže da je Antenat u 20:00, Tram 11 u 20:45, a Dubioza Kolektiv, koja nastupa treća, u 21:40. Posljednji bend koji će svirati na Pozitivnom koncertu je ubojiti hip hop dvojac Krankšvester koji se na pozornicu Velike dvorane penju u 23:30. Dubioza je potvrdila da će u dvije večeri odsvirati dva različita koncertna seta.
U prodaji se trenutno nalaze jednodnevne ulaznice po 90 kn, a ostane li ih na dan koncerta cijena će im biti 100 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjestima Eventima i online www.eventim.hr. Kupci koji ulaznice plaćaju Mastercard® ili Maestro® karticama online preko Eventima ostvaruju popust od 10%.

Please follow and like us:

One thought on “Dubioza objavila live album ‘Live Pol'and'Rock Festival 2018’

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *