Detour i Sarajevo – ljubav na prvo slušanje

Dugo smo čekali na koncert benda Detour u Sarajevu, i nakon mnogo mnogo godina, grupa je konačno došla u naš grad.

Njihov prvi koncert održao se u Cinemas Clubu Sloga u sklopu mini turneje po Bosni i Hercegovini. S njima na turneji kao gost nastupio je mladi zeničanin Zlatan Karić, koji se publici u Slogi predstavio sa svojim autorskim materijalom, ali je odsvirao i nekoliko obrada. Zlatan nije nepoznato ime na našem portalu. Na našim stranicama ste mogli čuti dvije pjesme ‘Irie’ i ‘Let Love Be Your Game’, od kojih su obje bile prefenomenalne, a ova druga je bila i jedna od najboljih pjesama po izboru našeg portala za 2017. godinu. Zlatan se pokazao kao autor vrijedan pažnje, samo se nadamo da će nastaviti s autorskim radom i osvojiti BiH, regiju, a ko zna, možda i svijet.

Grupa Detour nama je “zapela” za uho još davne 2008. godine, prije nego je i pokrenut portal. Pažnju su nam uhvatili s pjesmom ‘Mjesec’, koju je tada otpjevala pjevačica Maja Posavec. Nažalost, nismo uspjeli čuti bend uživo s Majom, jer je bend napustila 2016. godine, a zamijenila ju je Gina Victoria Damjanović. Ona se bendu pridružila za 10. rođendan i s njima snimila kompilaciju na kojoj je prepjevala najpoznatije pjesme, a ove godine objavljuju novi album.

Gina je bendu donijela neku svježinu. Nekako kao da je bend krenuo ispočetka, ali opet s druge strane kao da su tu, kao što i jesu, godinama. Ginin glas uklopio se u muziku Detoura savršeno i s Nenadom Borgudanom (frontman benda) uklopila se kao puzzla.

Njihov nastup bio je jednostavan, ali perfekat. Bila je to pop noć kakvu Sarajevo odavno nije doživjelo, jer ovakvi bendovi ne dolaze kod nas često, a ni mi nemam ovakve bendova na našoj sceni.

Nadamo se da nećemo dugo čekati na novi koncert benda Detour u Sarajevu.

Foto: Muzickazona.ba

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *