Darko Rundek i Ekipa na Krilima Apokalipsa

Volio bih izbjeći Klix-ove etikete “koncert za pamćenje”, “fenomenalan nastup”, “spektakularna noć”, koje oni dodjeljuju svakom događaju, bili to Rolling Stonesi ili Dara Bubamara. Ali ovaj put je to malo teže, jer je Darko Rundek sa svojom Ekipom stvarno napravio odličnu svirku.

Darko Rundek je jedan od rijetkih muzičara koji me nikad ne razočara i koji učini svaki svoj nastup drugačijim i svježim bez da gubi na kvaliteti. Tako je bilo i u subotu navečer u krcatom Domu Mladih. Bilo je lijepo vidjeti da je raja došla u velikom broju, naspram mnoštva koncerata kada je ovaj kultni prostor zjapio poluprazan.

Darko Rundek je znao odgovoriti na izazov punog Doma Mladih i proveo nas kroz svoj 20 godina star album Apokalipso na poseban način, svirajući pjesme sa ovog albuma koje nismo imali priliku često čuti na njegovim nastupima. Njegova Ekipa od osam pratećih muzičara je također odradila odličan posao omogućivši nam da čujemo neke Rundekove stare stvari u drugačijem aranžmanu.  Koncert je obilježilo i gostovanje frontmena benda Letu Štuke, Dine Šarana, koji se pridružio Rundeku da zajedno otpjevaju njihov zajednički hit ‘Sunce’. Iako je ovo bila noć koja je slavila njegovu solo karijeru, Darko Rundek je ipak poklonio publici i dva Haustorova hita, ‘Šejn’ i ‘Šal od svile’, kojima je završio jedan stvarno poseban nastup.

Sa ovim koncertom Rundek je pokazao da je samo jedna stvar konstantna u njegovim nastupima; a to je da će se on uvijek maksimalno potruditi da njegova publika uživa. Sve ostalo može biti drugačije ali služi istoj svrsi.

Kad smo kod sarajevske publike. Ne bi joj škodilo da ubuduće malo manje priča, a više sluša muzičare. Neki ljudi su došli da slušaju pjesme, a ne da im se neko dere iza leđa i priča jaranici kako je Maja kupila novo auto te kako onaj Damir stvarno nije za nju.

Foto: Sarajevsko pivo Instagram

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *