Atheist Rap najavili nastup u Sarajevu

Atheist Rap nastupa u Sarajevu ovog mjeseca.

Koncert će održati u Jazzbini, 23. februara. Cijena ulaznice je 10KM i mogu se kupiti u clubu.

Pank-rok grupacija ATHEIST RAP je osnovana davne 1989. godine u Novom Sadu. Punu afirmaciju su doživjeli već debi albumom “Maori i Crni Gonzales”(1993). Fanzinaškim i poluprivatnim kanalima album nalazi put i do slušalaca na prostorima u cijelom regionu koji tada koncertno nisu bili dostupni bendu, a pjesma “Wartburg limuzina” ih “dovozi” na vrh svih top lista na kojima je bila emitovana.
Od samoga početka svog rada bili su izrazito anti-ratno nastrojeni, a i danas se istrajno bore protiv mržnje i zaglupljivanja.
Sarkastični humor je univerzalno potreban i primjenjiv na ovim prostorima, tako da Atheist Rap već godinama unazad puni klubove po regionu.

Svirali su proteklih godina sve veće i značajnije festivale po regionu (EXIT – main stage, INmusic Zagreb – main stage , Belgrade Calling , Beerfest Belgrade, Dirty Old Festival, Viva La Pola, Lent festival –Maribor, Vrlo dobar festival Sarajevo, Pivolend -Skopje, Lake fest Nikšić, Lastovo – otok glazbe, Ritam Evrope, Opatijske Barufe, Koncert godine i mnoge druge), a binu su dijelili i sa bendovima kao što su NOFX, Bad Religion, Buzzcocks, Die Toten Hosen, Nomeansno, PTTB, Cock Sparrer, The Exploited i Green Day.

Poslije više od 28 godina stvaralaštva uz koje su odrastale mnoge generacije na ovim prostorima članovi Atheist Rapa ne posustaju. Naprotiv, koncertno su izuzetno aktivni, samo tokom 2017. godine odsvirali su 42 javna nastupa. Posljednjih godina Ateisti su dosta nastupali po zapadnoj Evropi. 05. 08. 2011. ATHEIST RAP su nastupili u kultnom klubu Barfly u Londonu, a dva dana kasnije kao jedini predstavnici ex-YU prostora na Rebellion festivalu u Blekpulu, koji je protekao u obilježavanju jubileja 35 godina postojanja punk pokreta u Britaniji i svijetu. U oktobru 2016. godine Atheist Rap su realizovali Survival turneju po Austriji, Njemačkoj i Češkoj tokom koje su nastupili u 12 različitih gradova, a godinu prije u aprilu 2015. su imali devetnaestodnevnu turneju po Njemačkoj.

Posljednji album pod nazivom „Überlauf“ objavljen je krajem 2015. godine za izdavačku kuću „Lampshade media“ u digitalnom formatu i na CD-u, a vinilno izdanje je u maju 2016. objavio hrvatski izdavač PDV records. 

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *