27 najboljih domaćih singlova 2017. godine po izboru portala Muzickazona.ba

Kraj je godine, i vrijeme da se sumiraju najbolji singlovi i albumi domaće scene.

Prije nego vam predstavimo albume, objavljujemo listu najboljih pjesama domaće scene za 2017. godinu. Moramo priznati da ih je bilo prilično malo kada je riječ o Bosni i Hercegovini, tako da smo se odlučili zadati i pretražiti arhivu posljednjih 12 mjeseci da ne bih nekoga propustili.

Na listi su se našli izvođači koji žive i rade na području ex-Jugoslavije, i koji objavljuju na istom području, ali nismo pravili razliku između onih koji pjevaju na našem i engleskom jeziku.

Bilo je nekoliko iznenađenja ove godine. Krenut ćemo s prvim mjestom. Riječ je o bendu Ketpool, koji su u julu objavili pjesmu ‘Blue Boogie’. 19. jula smo objavili kako je ovo najbolja pjesma godine do tada, ali na kraju se pokazala kao najbolja pjesma u posljednjih (skoro) 365 dana. Kombinacija nevjerovatnog vokala, savršeni engleski naglasak, smooth electro beat je savršenstvo za koje se nadamo da će se nastaviti u novim snglovima grupe Ketpool.

Na drugom mjestu je pjesma ‘Đe Će Ko’, s kojim su Frenkie, Kontra i Indigo najavili novi album ‘Egzil’. Pjesma je baš (što bi rekli Amerikanci) “in your face” i za kratko vrijeme postala je veliki hit na našim prostorima.

Nakon duže pauze Letu Štuke su se vratile sa singlom ‘Bože zdravlja’, s kojim su najavili novi album. Materijal bi trebao izaći u februaru, a ako pjesma nagovještava zvuk cijelog albuma, onda je za očekivati nešto drugačiju muziku od Štuka. U novoj pjesmi poigrali su se malo s elektronskom muzikom, koja je, rekli bi, upotpunila bend i osvježila im zvuk.

Na listi se nalaze i Helem Nejse, Pank Flojd, Mile Kekin, OTG Crew, Zlatan Karić i mnogi drugi. Treba napomenuti da su na listi najbolje pjesme od ove godine prema našem izboru. Sve su najbolje, ali neka je za nijansu bolja od druge. Lista je prošarana različitim žanrovima, jer da smo po žanrovima radili, neke liste bi bile kratke.

Cijelu listu najboljih pjesama po izboru portala Muzickazona.ba možete pogledati u nastavku, a možete ih poslušati u playlisti na dnu stranice.

27 najboljih domaćih pjesama 2017. godine:

1. Ketpool – Blue Boogie
2. Frenkie, Kontra, Idigo – Đe Će Ko
3. Letu Štuke – Bože zdravlja
4. Helem nejse – Bosnia
5. Basheskia & Edward EQ – Setting Sun
6. prof. sterMa – Sarajevoholik
7. Pank Flojd – Klošar
8. Holographic Human Element – Running Away, Reaching For
9. Vanja Mišić – Leptiri i kornjače
10. Dubioza kolektiv – Himna generacije
11. Damir Avdić — Nuspojave
12. Mile Kekin – Reno4
13. OTG crew – Probijanje
14. Shanghai Street Fight – Scorned
15. Crni dani CERN-a – Plavo
16. Davor Matošević – Puštam srce da diše
17. Zlatan Karić – Let Love Be Your Game
18. Edo Maajka – Od sutra
19. Slobodan Lazičić – Kao ja
20. Sanel Marić Mara – Grad
21. Silent Kingdom – Alone
22. Garage In July – Trijem za ples
23. Damir Urban & 4 – Dirigent
24. Nula Plus – Vrtim se u krug
25. My Last Suicide – Old Pain
26. Moca i Biznismeni feat. Muki (Kontra) – Istom snagom
27. No Rules – Na cesti bola

Letu Štuke foto: Eldar Nurković

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *